*** 2015. március 30. 13.45 ***
ZÖLDSÉGKÓSTOLÓ
Márciusban az iskolagyümölcs-program keretében több alkalommal sárgarépát, zellert és céklát kaptunk az iskola-alma program keretén belül Szappanos Gábortól, iskolánk gyümölcs-ellátójától.
Minden érintett osztályban egészséges táplálkozással kapcsolatos foglalkozást tartottunk.
Beszélgettünk arról, hogy miért fontos az életünkben, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. A tanulók közül sokan kigyűjtötték lexikonokból és az Internetről, hogy a saláta, a zeller, a sárgarépa és a cékla milyen vitaminforrások. Használtuk ehhez a http://iskola-alma.hu/ weboldalt is.
Megbeszéltük, hogy mindenki hoz valami hasznos dolgot, hogy igazán ízletes és szemet gyönyörködtető salátát készítsünk.
A gyerekek almát, paradicsomot, saláta magkeveréket, aki salátaöntetet hoztak. Olyan tanuló is volt, aki reszelőt hozott magával, így a kemény zöldségeket könnyen le tudtuk reszelni.
A salátakészítésénél mindenki ügyeskedett: zöldségkosarakat készítettünk, karikáztunk, reszeltünk, daraboltunk káposztát, uborkát, répát, paradicsomot, s a végén jóízűen elfogyasztottuk. Az apróra vágott vagy reszelt zöldségeket citrom illetve paradicsomkarikákkal díszítettük. Lehetett rá kérni salátaöntetet és saláta magkeveréket is.
Köszönjük Szappanos Gábornak a kóstolót, osztályfőnökeinknek pedig a foglalkozásokat!
Júlia néni
vissza az életképekhez vissza a navigáláshoz